Tato stránka v rámci poskytování služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním.

ROZUMÍM

Základní umělecká škola
Starý Plzenec

Co se událo

10. 04. 2009

Krajská kola soutěže ZUŠ

Blahopřejeme a děkujeme všem, kteří naši školu úspěšně reprezentovali v krajských kolech letošní soutěže základních uměleckých škol a obsadili v nelehké konkurenci přední umístění:

  • Sára Trojovská - 1. místo ve hře na zobcovou flétnu
  • Barbora Froňková - 2. místo ve hře na zobcovou flétnu
  • Magdaléna Škaloudová - 2. místo ve hře na příčnou flétnu
  • Jan Kuncendörfer - 2. místo ve hře na trubku
  • Simona Hejlová - 2. místo v sólovém zpěvu
  • Michaela Kasalová - 3. místo v sólovém zpěvu
  • Matěj Škaloud - 3. místo ve hře na klarinet
  • dětský lidový soubor Úslaváček - 2. místo v soutěži souborů lidových nástrojů

Poděkování patří i všem učitelům, kteří své žáky k soutěžním vystoupením pečlivě a dlouhodobě připravovali.

01. 03. 2009

Úspěchy v okresním kole soutěže ZUŠ

Od pátečního odpoledne 20. února do nedělního večera 22. února 2009 probíhalo v Plzni okresní kolo národní soutěže ZUŠ ve hře na dřevěné dechové nástroje. K soutěži se sešlo celkem 170 žáků ze všech plzeňských škol, Chrástu a Starého Plzence. Máme velikou radost, že se naši žáci v tak silné konkurenci neztratili a vedle druhých a třetích míst obsadili i první místa s postupem do krajského kola soutěže.

Blahopřejeme Barboře Froňkové za 1. místo v nulté kategorii a Sáře Trojovské za 1. místo ve třetí kategorii soutěže ve hře na zobcovou flétnu, Matěji Škaloudovi za 1. místo v první kategorii soutěže ve hře na klarinet a Magdaléně Škaloudové za 1. místo ve třetí kategorii soutěže ve hře na příčnou flétnu.

Již o týden dříve se konala okresní soutěž žesťových nástrojů, kde si 1. místo ve druhé kategorii ve hře na trubku vybojoval Jan Kuncedörfer. Všem vítězům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů i v krajském kole soutěže.

Na konci února se uskutečnilo i okresní kolo soutěže ve zpěvu. Blahopřejeme Simoně Hejlové, Václavu Bystřickému a Michaele Kasalové k 1. místu s postupem do krajského kola soutěže v sólovém zpěvu. Úspěch zaznamenalo také komorní pěvecké duo Barbory Čížkové s Michaelou Kasalovou, které rovněž postupuje do krajského kola. Gratulujeme!

04. 02. 2009

Soutěž ZUŠ ve zpěvu a hře na dechové nástroje

V pondělí 26. 1. 2009 proběhlo letošní školní kolo Národní soutěže ZUŠ. V oboru zpěv postoupili do okresního kola Simona Hejlová, Kateřina Šimková, Václav Bystřický, Michaela Kasalová, Marie Mašková, Kristýna Brožíková, Klára Haschová a Barbora Čížková.

Na zobcovou flétnu v okresním kole zahrají Barbora Froňková, Anežka Kounovská, Jakub Borovský, Barbora Žitníková, Tereza Šašková, Sára Trojovská a Ondřej Šťastný, na příčnou flétnu Magdaléna Škaloudová, Klára Nováková a Hana Švédová.

Ve hře na klarinet nás budou v okresním kole reprezentovat Matěj Škaloud, Martin Andrlík, Michaela Valtová, Ondřej Denk a Lukáš Vála, ve hře na trubku Kateřina Miltová a Jan Kuncendörfer.

04. 02. 2009

Úspěšné přijímací zkoušky

V polovině ledna 2009 absolvovala s velkým úspěchem přijímací talentové zkoušky na Konzervatoř Plzeň žákyně naší školy, houslistka Lucie Lejčková. Byla přijata ke studiu jako nejlepší uchazeč ve hře na smyčcové nástroje.

Blahopřejeme!

23. 10. 2008

Úspěšní výtvarníci ze Starého Plzence

Na přelomu září a října tohoto roku se ve Šternberku u Olomouce konala Národní přehlídka výtvarných oborů ZUŠ. Do celostátního kola přehlídky se díky postupu z krajského kola probojovala řada výtvarných prací žáků naší ZUŠky. Úspěšná výtvarná díla byla ve Šternberku znovu hodnocena a zařazována do reprezentační republikové výstavy VO ZUŠ, která byla instalována v prostorách starobylého rozlehlého kláštera. Součástí této výstavy se staly také výtvarné řady, vytvořené ve staroplzenecké Základní umělecké škole.

Oceněny byly cykly "Motýlení", "Tajemná zákoutí" a "Ozvěny indiánských kultur", do doplňkové výstavní kolekce "Salón Plzeňského kraje" byl zařazen pak ještě výtvarný cyklus "Vodní živel". Díla mladých výtvarníků z našeho města byla velmi pozitivně hodnocena. Velké uznání patří výtvarnici a výborné kantorce Janě Frolíkové, díky jejíž inspirované, poučené a nadšené práci s dětmi se Starý Plzenec může pochlubit jedním z nejlepších výtvarných oborů ZUŠ v kraji, který patří ke špičce i v rámci celé republiky.

Gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!

ZUŠ Starý Plzenec

Raisova 2
332 02 Starý Plzenec

Tel.: 377 966 167

E-mail: zus-plzenec@volny.cz

© 2007 - 2024 ZUŠ Starý Plzenec
FoxprofiLogo Foxprofi